Senior Projectleider GOB in DataPunt

Geplaatst op 13 juni 2018 23:36
Reageren kan nog 3 dagen. Dat is tot en met 25 juni 2018.

Functieomschrijving

Functie : Senior Projectleider GOB in DataPunt

Sluitingsdatum Vacature : 24-06-2018 17.00 uur

Startdatum: z.s.m. Einddatum: 1 jaar na ingangsdatum contract Werklocatie: Weesperstraat Aantal uren per week: 36 Optie tot verlenging: ja

Functieomschrijving :

Heb jij passie voor het werken met data en technologie? Ben je nieuwsgierig en wil je bijdragen aan de ontwikkelingen en het gebruik van data en kennis in de gemeente Amsterdam? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Senior Projectleider GOB ben jij de aanvoerder van één van de teams die werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van data in de gemeente Amsterdam; DataPunt.

Dit betreft een herhaalde oproep. Soortgelijke oproep heeft uitgestaan onder tendernummer 90027.

Werkzaamheden :

De senior projectleider GOB opereert enerzijds in de DataPunt large scrum teamstructuur (roadmap-planning, infra services, architectuur, beveiliging) en anderzijds in de planning en control structuur van het GOB programma (eigen budget, rapportage en stuurgroep). De senior projectleider is verantwoordelijk voor het opstellen, afstemmen en bewaken van de GOB roadmap, bemensing van het GOB team per fase van het programma, periodieke proactieve afstemming met stakeholders, vormgeven en onderhouden van de formele verantwoordingsstructuur en de bewaking van budget en voortgang.

Gemeentelijke organisatie :

De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Bedrijfsvoering bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s) DataPunt :

In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam DataPunt. Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via DataPunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Ook worden toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen. DataPunt wordt ontwikkeld op basis van de Agile werkwijze in een aantal zelfsturende teams (op dit moment 6). In totaal werken ongeveer veertig professionals, variërend van programmeurs tot ontwerpers en van infrastructuurexperts tot functioneel beheerders, aan DataPunt (ruim de helft ZZP). De omgeving draait in de cloud en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van open source componenten. Ook de software die wordt ontwikkeld is open source. Meer hierover is te vinden op amsterdam.github.io

Project GOB (Gemeenschappelijke Ontsluiting Basisgegevens) Basisgegevens zijn de grondstof voor een groot aantal gemeentelijke processen. Zonder deze gegevens kunnen deze processen niet worden uitgevoerd. Basisgegevens worden bijgehouden in basisregistraties (door de wet voorgeschreven) en kernregistraties (door het college van B&W voorgeschreven). De afdeling Basisinformatie (BI) is verantwoordelijk dat deze gegevens voldoen aan de wettelijke voorschriften en op de juiste manier worden gebruikt. Op dit moment levert de afdeling BI gegevens uit zeven basisregistraties en acht kernregistraties voor gebruik in de gemeentelijke werkprocessen. Daarvoor haalt zij de gegevens eerst op uit een gemeentelijke of landelijke bron, slaan deze op, maken kwaliteitsslagen, vertalen deze gegevens naar de juiste standaard en distribueren deze. Hiervoor gebruiken zij naast DataPunt op dit moment drie overige als legacy bestempelde systemen. Aanpak GOB programma Het project GOB realiseert nieuwe voorzieningen waarmee de basisgegevens via DataPunt geleverd gaan worden, ter vervanging van de oude bestaande systemen. De uitfasering hiervan is onderdeel van de opdracht. De nieuwe voorzieningen dienen alle basis- en kernregistraties te ondersteunen. Op hoofdlijnen gaat het om de volgende generieke componenten: aansluiten op bronnen, functies voor kwaliteitsmeting en verschillende productvormen voor verstrekking en/of gebruik. Voorzieningen binnen DataPunt worden vooral zelf ontwikkeld door DevOps teams op basis van open source componenten. Voor de ontwikkeling van de GOB zal per registratie / component een realisatie aanpak worden gekozen. Waarschijnlijk wordt dit vooral open source ontwikkeling, mogelijk wordt er op onderdelen gekozen voor externe sourcing.

Het programma kent grofweg de volgende aanpak:Verkennen (vaststellen scope en masterplan); Realisatie per registratie; Uitfasering bestaande systemen.

Profiel

Opleiding en Werkervaring ( Weging ):

*U bent beschikbaar tijdens de selectiefase .

*U dient minimaal 1 relevante referentie op te geven . – organisatie – naam contactpersoon – telefoonnummer contactpersoon. Na afstemming met u en na het gesprek kan de opdrachtgever besluiten om in contact te treden met de referentie. Let op: de referentie dient op de hoogte te zijn .

*De kandidaat beschikt minimaal over een WO werk- en denkniveau. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

*Beschikt de kandidaat over kennis van gemeentelijke basis- en kernregistraties bij de overheid? Zo ja, dan voegt u een motivatie / onderbouwing toe van maximaal 1 pagina . ( Weging 25 % )

*De kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in meerdere projecten als Senior Projectleider of Programmamanager, waarbij hij verantwoordelijk was voor een budget van (minimaal) €3 tot €5 miljoen per project. U voegt in de map achter deze vraag een motivatie / onderbouwing toe van maximaal 1 pagina waaruit het gevraagde blijkt. Waar de gevraagde ervaring is opgedaan dient tevens duidelijk te blijken uit het cv .

*De kandidaat heeft als Senior Projectleider of Programmamanager in de afgelopen 7 jaar, minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan:Met het inzetten van een of meerdere op de Scrum/Agile methodiek gebaseerde teams, bestaande uit 5 tot 10 personen per team, in opdrachten; Binnen een overheidsorganisatie.

U voegt in de map achter deze vraag een motivatie / onderbouwing toe van maximaal 1 pagina waaruit het gevraagde blijkt. Waar de gevraagde ervaring is opgedaan dient tevens duidelijk te blijken uit het cv .

*Heeft de kandidaat werkervaring opgedaan in omgevingen met een groot aantal stakeholders en afnemers met niet- homogene belangen? Zo ja, dan voegt u een motivatie / onderbouwing van maximaal 1 pagina toe. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd. ( Weging 25 % )

*Heeft de kandidaat werkervaring opgedaan met het managen van complexe ontwikkelprojecten in een qua complexiteit met de Amsterdamse gemeentelijke organisatie vergelijkbare organisatie? Zo ja, dan voegt u een motivatie / onderbouwing toe van maximaal 1 pagina . Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd. ( Weging 25 % )

*Heeft de kandidaat werkervaring met:Scrum Agile werken?; Zelfsturende teams?; Softwareontwikkeling? Zo ja, dan voegt u een motivatie / onderbouwing van maximaal 1 pagina toe. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd. ( Weging 25 % )

Om de functie of opdracht goed uit te kunnen voeren moet u over bepaalde competenties beschikken. Ook wordt van alle medewerkers en ‘externe inzet’ van de gemeente Amsterdam verwacht dat zij open, actief en integer zijn.

Beheerst u de competenties op de bijbehorende niveaus zoals hieronder genoemd ?

Competenties Gevorderd Niveau :

  • Communicatief vaardig

  • Samenwerken / Teamplayer

Heeft u interesse in deze vacature stuur dan uw CV met Motivatiebrief en met referentie gegevens en een kopie van uw Diploma voor 24-06-2018 17.00 uur naar info@lm-uitzendbureau.nl of via Talentee ( Reageer alleen als u aan de hier bovenstaande functie eisen en werkervaring kunt voldoen ,anders heeft reageren geen zin )

Secundaire arbeidsvoorwaarden

CAR UWO / CAO ABU

Vast voor een periode van 12 Maanden + Optie verlengingGeïnteresseerd? Solliciteer nu!

Informatie over de sollicitatieprocedure

Reageren kan nog 3 dagen. Dat is tot en met 25 juni 2018.

Solliciteren

Je kunt nu solliciteren naar deze functie. Twijfel je nog? Maak dan alleen een account aan. Je kunt de vacature dan opslaan als favoriet en later solliciteren.

Large b77375ac668d96408e1d476ab21142e7e0930a29
Vacature samenvatting

Locatie

Amstel 1
1011 PN Amsterdam

Werkervaring

Minimaal 5-10 jaar werkervaring

Dienstverband/uren

vaste kracht
32-40 uur per week

Opleidingsniveau

wo/master

Salaris

Salaris in overleg

LM Uitzendbureau

Informatie

Website

www.lm-uitzendbureau.nl

adres

LM Uitzendbureau
Schoof 17
1771 PC Wieringerwerf

Vacatures

Alle vacatures